NK Para-cycling Weg en recreantenraces

Op 24 september is dé nationale Para-cycling Dag in de Achterhoek

Op 24 september is dé nationale Para-cycling Dag in de Achterhoek

Op zaterdag 24 september 2022 wordt het NK Weg Para-cycling gehouden in Varsseveld voor KNWU licentiehouders met respectievelijk een start om 12.00 uur voor het onderdeel Cycling en Tandem en een start om 15.30 uur voor het onderdeel Handbike Criterium. Er is ook een uitgebreid programma voor recreanten op handbikes en andere aangepaste fietsen.


10.30 uur Alinkers en Racerunners Recreanten

Vrije wedstrijd over een verkort parcours van 600 meter voor recreanten met aangepaste ondersteuning.

12.00 uur KNWU-NK Tandem- NK Cycling

Criterium van 60 minuten en een ronde voor KNWU-licentiehouders om het Nederlands Kampioenschap op Tandem (visueel gehandicapt) en het Nederlands Kampioenschap Cycling (wielrennen op racefietsen voor gehandicapten). Inschrijving tot 20 september via mijnknwu. Twee prijsklasses NK Tandem: Individueel mannen en Individueel vrouwen. Twee prijsklasses NK Cycling: Individueel mannen en Individueel vrouwen


13.45 uur Handbike Criterium Recreanten

Criterium van 60 minuten en een ronde voor aankoppel- en vastframehandbikers zonder KNWU-licentie. Vier prijsklasses vast frame handbike: Individueel mannen en Individueel vrouwen, Teams Vrouwen (3 beste tijden), Teams mannen (3 beste tijden). Twee prijsklasses aankoppel-handbike: Individueel mannen en Individueel vrouwen.

Parkeren kan vlak bij de start/finish en er is elektronische tijdsregistratie. De organisatie heeft een ruime vergoeding voor reiskosten van de deelnemers, en een flinke prijzenpot met 18 prijzen verdeeld over zes prijsklasses. Inschrijven voor de recreanten kan tot 20 september via vanbalverengerard@gmail.com en je ontvangt dan je startnummer via de mail retour. Kijk ook op www.rondevandeachterhoek.nl.


15.30 uur KNWU-NK Handbike Criterium

Criterium van 60 minuten en een ronde voor KNWU-licentiehouders om het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen en mannen. Zes prijsklasses: MH5+Open, MH4, MH3, MH 1+2, WH5 + WH Open, WH1-4. Inschrijving tot 20 september via mijnknwu.


Info


Contact


Organisatie en info: www.rondevandeachterhoek.nl 

i.s.m. Provincie Gelderland, Achterhoek in beweging, Gemeente Oude IJsselstreek, Van Raam Let's All Cycle.

09-09-2022
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws