Handbike Hygge in Denemarken

Een ongelooflijk mooi avontuur!

Een ongelooflijk mooi avontuur!

Sandra Prins is al gauw enthousiast als het over handbiken gaat. Maar nu helemaal!


Wat een ongelooflijk mooi avontuur, de Handbike Hygge in Denemarken. Samen met een handbike trainingsmaatje ben ik in twee dagen afgereisd naar Løgstør in Noord-Denemarken. Zo konden we op ons gemak ook genieten van de autorit door dat verre land.


En wat een warm welkom kregen we op een mooie locatie in een prachtige omgeving. Hier hebben we samen met elf handbikers, technische begeleiding, buddy's en vrijwilligers een super verzorgde en gezellige week mogen beleven.Pittig biken

Van te voren waren we voorbereid dat handbiken in Denemarken echt een stuk pittiger is dan in Nederland. En dat hebben we gemerkt, zowel de wind als de glooiende heuvels met aardig wat hoogtemeters kostten echt veel meer energie. Dat heb ik tijdens het biken flink gevoeld.  Gelukkig waren er verschillende route-afstanden, want 4 x 50km was voor mij helaas niet haalbaar. Mijn arm was nog niet volledig hersteld van een val tijdens een handbiketraining van een kleine maand eerder.


Bezoek aan Wolturnus

Maar wat heb ik genoten! Wat is Denemarken mooi! Zelfs tijdens de regen, of misschien wel juist door de regen was het extra mooi. De ruimte, het uitzicht met de bijzondere luchten. Zo mooi: dat is met geen pen te beschrijven.


Op woensdag kregen we een rondleiding door de fabriek van Wolturnus. Wat gaaf is dat, om te kunnen zien hoe je rolstoel, handbike van een paar buizen stapsgewijs tot een echte rolstoel, handbike op maat wordt gemaakt.


Traditionele Deense gerechten

Ook kregen we de kans om op de boerderij te kijken en daarvandaan nog meer mooie routes te handbiken, Denemarken is zo divers, zo weids.  Daarvan hebben we al fietsend genoten vanuit onze handbikes, wat vanaf onze hoogte vanuit de handbike extra genieten is. Elke avond werd er voor ons heerlijk gekookt, met op de laatste avond traditionele Deense gerechten.


Op de terugweg hebben we een mooie toeristische route gekozen naar aanleiding van de tips die we hadden gekregen. Dat was een mooie afsluiting van een geweldige week.


En waaien dat het deed!


Tekst en foto's: Sandra Prins (links op de foto)

26-09-2022
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws