De weg is minstens 2 r (rolstoelen) breed

Bijzonder Mobiel 4 Daagse in de Peel van 18-21 juli

Bijzonder Mobiel 4 Daagse in de Peel van 18-21 juli

Vier dagen lang rustig biken langs mooie routes in de Peel. Kies je eigen afstand: 15, 30 of 45 km. Voor handbikers, scootmobielers en andere aangepaste fietsers. Eenmaal onderweg kun je al een fysio reserveren voor na de finish. Da's pas service!


Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw is dit jaar de lange afstand. Op veler verzoek is naast de bekende 15 en 30 kilometer, een fraaie route van 45 kilometer toegevoegd. De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.
Honderd sportievelingen

De organisatoren verwachten dit jaar zo’n honderd sportievelingen die naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in. Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen die meestal twee rolstoelen breed zijn. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.


Waar en wanneer


Kosten en inschrijving

Kosten voor vier dagen zijn € 14,50 bij voorinschrijving, aan de kassa € 20,00. Per dag inschrijven kan ook, voor € 6,00 per dag aan de kassa. Voorinschrijven kan tot en met 3 juli 2023 via het inschrijfformulier.


Meer informatie

Praktische informatie over de tocht, de inschrijving en de servicemogelijkheden is te vinden op www.bijzondermobiel4daagse.nl.


Fysioservice

Fysiotherapeut Daniëlle Lemaire staat na afloop voor u klaar om vermoeide spieren los te maken. Bij de inschrijfbalie ligt informatie en een aanvraagformulier. Op de eerste post kun je dit inleveren. Na afloop ben je op volgorde van aankomst aan de beurt.


Slapen en vervoer

In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen. Voor vervoer van je handbike tussen uw overnachtingsadres en de startlocatie kun je een beroep doen op de Dirk Kuyt Foundation. Je kunt een aanvraag doen via de DKF-website.

05-06-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws