Zaterdag 8 juli: handbiken dwars door een Twentse dorpskern

Mark Mekenkamp: 'Meld je snel aan voor het handbikecriterium in Enter'

Mark Mekenkamp:


Dit jaar zal er voor de eerste keer in de lange geschiedenis van de Ronde van Enter een criterium voor handbikers worden georganiseerd. De Twentse handbiker Mark Mekenkamp (foto) is er de te kloppen topper.
Bestuurslid Geert Pluimers kwam in contact met Mark Mekenkamp, een handbiker met Enterse roots. Dat schept een band. Geert heeft ooit aan Mark beloofd dat, wanneer de mogelijkheid zich voor zou doen, hij een wedstrijd voor handbikers zou organiseren in Enter. Dat is nu het geval.


Glad asfalt

Mark is in Enter absoluut de regionale favoriet. Hij is nu al enthousiast: 'Dit is een mooi rondje. De sfeer wordt vast geweldig. Ik wil me graag laten zien om onze sport te promoten.' Het parcours is een echt rondje om de kerk met gladde wegen en een enkele niet te voorkomen drempel, maar dat valt reuze mee.
Het parcours is 1200 meter lang en kent plekken waar volle bak gekoerst kan worden. Dat maakt de wedstrijd aantrekkelijk. De start-finish is op de Bornebroekseweg en daar ligt glad asfalt. De start vindt op 8 juli plaats om 17.30 uur. Voor handbikers is er parkeergelegenheid vlak bij start/finish gereserveerd.


Gezellige wielerdag

Je ziet het niet zo vaak meer, maar de Ronde van Enter wordt nog echt in de dorpskern gehouden. Als renner passeer je meermaals de grootste klomp van de wereld uit 1 stuk hout. Voor de kijkers en meereizigers is het mogelijk om het Klompenmuseum te bezoeken of plaats te nemen op een van de terrasjes. De Ronde van Twente heeft zich 6 jaar geleden bij de Enterse organisatie aangesloten en zij organiseren die dag twee klassiekers, dus het wordt een gevarieerde wielerdag.


Voor alle info kun je www.rondevanenter.nl raadplegen. Je kunt je inschrijven via mijnKNWU.nl of direct bij de organisatie via rene.lammertink@gmail.com.


Tot ziens in Enter!

23-06-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws