Criteriumtijd (bis)

Het Spektakel van Steenwijk

Het Spektakel van Steenwijk

Nat en glad was het in Steenwijk. En toch hebben we lekker gekoerst.

Buienradar had het al voorspeld. Het zou regenen in de Kop van Overijssel. En inderdaad, het werd een natte boel in Steenwijk. Het asfalt bij de finish glom, de gele en rode klinkertjes van het rondje om de Sint Clemenskerk lagen er  glibberig bij. Rustig rijden in de vele bochten was dus het parool. Wonderwel gebeurden er geen ongelukken. Wel kreeg Mark Mekenkamp een lekke band en reed Johan Reekers in de hekken - zonder erg.

Runner-up Marco Heijkoop (H5/O)

De wedstrijd lag snel in zijn plooi. Jetze Plat (H4) ging solo en rolde alles en iedereen op. Achter hem streden de kemphanen Johan Reekers en Roel Bruijn om de winst in de H5. Roel sprintte net iets sneller. In diezelfde H5 rukte Marco Heijkoop op naar de eerste plaats in de ranking, omdat leider Niek Rensen met een gebroken been thuis ligt. Beterschap Niek!

Sander Komen (H3)

In de H3 was Sander Komen een klasse apart, ook hij soleerde naar de bloemen. Melanie Helweg (H1-4) bleef Melanie Zunneberg de bazin, maar de laatste staat nog wel royaal eerste in het NHC-klassement.

Een minpuntje van deze wedstrijd is dat we maar 45 minuten mochten rijden. Volgens het reglement duurt een NHC-wedstrijd toch echt 60 minuten, exclusief de huldiging.

De winnaars in elke klasse met de stralende Oekraïense rondemiss Yevheniia Spasova, die naar Steenwijk is gevlucht.

Foto's Bert Willems02-08-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws