42 km klimmen en dalen in Utrecht

Feestelijke Move Forward Marathon voor handbikers

Feestelijke Move Forward Marathon voor handbikers

Zaterdag 23 september kun je op de Nedereindse Berg een NHC-wedstrijd rijden over 42 km. Deze uitdagende wedstrijd van 19 glooiende rondjes op prachtig asfalt is de enige marathon in Nederland voor handbikers. Grijp dus die kans!


Vorig jaar kon de wedstrijd niet doorgaan vanwege een barre weersverwachting. Achteraf gezien klopte die voorspelling niet, maar toen was het te laat.


Col de Hans Spekman

Op 23 september om 11 uur klinkt het startschot. Iedere deelnemer rijdt de totale afstand van 42 kilometer. Daar mag je 2,5 uur over doen. De ervaring leert dat de meeste deelnemers iets te enthousiast starten om met een groepje te kunnen rijden. Maar overmoed wordt genadeloos afgestraft op dit rondje met twee klimmen naar de top. Daar, op de Col de Hans Spekman (ooit sportwethouder in Utrecht), heb je een prachtig uitzicht op de Dom en het Groene Hart. Of je dat de 19e keer ook nog leuk vindt is twijfelachtig....


Finale

De Move Forward Handbike Marathon is tevens de finale van de Nationale Handbike Competitie (NHC) 2023. Dat betekent een extra feestelijke prijsuitreiking door good old Seine Snippe van de Paracycling-commissie van de KNWU. De bloemen en medailles liggen al te wachten. Je bent dus welkom!


Inschrijven voor dit bijzondere evenement kan via www.mijn.knwu.nl, via handbiken@wvhetstadion.nl of op de dag zelf bij de inschrijving.


Tot in Utrecht!

04-09-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws