Puntjes op de i in Spaanse hitte

Nog anderhalve week tot de Paralympische Spelen en een groot deel van de wielerploeg werkt de laatste voorbereidingen af op het Spaanse eiland Mallorca. Om de voorbereidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wedstrijden in Londen, traint de selectie onder andere op een motorcircuit.

De baas van het circuit had niet meteen door dat het om wielrenners ging, die kwamen trainen. "Hij dacht vanzelfsprekend motorbikes. Er komen normaal gesproken Porsches, Ferrari 's en motoren op dat circuit. Ik gaf hem aan dat het om tandems en handbikes ging en toen vroeg hij of we wel goed zaten, of we niet de kartbaan wilden huren", lacht teammanager Geert Kamps.

Goede locatie

De renners zijn blij met de locatie, omdat de paralympische wedstrijd in Londen ook op een motorcircuit plaatsvindt. Op Mallorca kunnen ze de puntjes op de i zetten. "Dit circuit is niet zo heuvelachtig als Brands Hatch in Londen", vertelt tandemrijdster Kathrin Goeken. "Toch is het wel heel leerzaam om hier te trainen, vooral op techniek in de bochten."

De hitte op Mallorca is voor Goeken en haar pilote Kim van Dijk een nadeel. Het is ruim dertig graden op het Spaanse eiland. "Kim en ik zijn de enigen die hopen dat het in Londen gaat regenen. Dan zijn we echt goed, net als Marianne Vos", aldus Goeken.

Achtste Spelen Reekers

Met nog maar anderhalve week voor de start van de Paralympische Spelen, neemt het enthousiasme onder de renners steeds meer toe. Voor iedereen kan het toernooi niet vroeg genoeg beginnen. Zelfs Johan Reekers, die al voor de achtste keer meedoet aan de Spelen, vindt het speciaal.

"Het blijft bijzonder, heel anders dan een EK of WK. Vooral het feit dat alle sporten op één toernooi worden beoefend". De handbiker uit Haaksbergen deed op eerdere Paralympische Spelen mee aan atletiek, zitvolleybal en handbike. "Op mijn waarschijnlijk laatste Spelen het podium halen, zou een mooie bekroning zijn op mijn carrière."

Niet alleen Reekers heeft vertrouwen in zijn paralympische missie, eigenlijk heeft de hele wielerploeg dat. Iedereen wil voor een medaille gaan en ziet ook daadwerkelijk kansen voor zichzelf. "Plan ons op allebei de dagen maar in", zegt Van Dijk, die met Goeken aan de tijdrit en de wegwedstrijd meedoet. Ook het andere tandem duo, Samantha van Steenis en Joleen Hakker, wil voor goud gaan. "Eigenlijk zit er niet veel anders op dan dat."

Bron: nos.nl, tekst: Yvonne Liket
16-08-2012
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen