Wie zijn de belangrijkste tegenstanders van Laura de Vaan?

Meedoen is volgens de oprichter van de moderne Spelen belangrijker dan winnen. Maar dat zien de meeste Paralympiërs toch anders. Iedereen gaat voor een medaille. Met welke vrouwen vecht Laura de Vaan het uit in haar tijdrit en wegrace? Een lijstje met de meest waarschijnlijke tegenstrevers van 'onze' dame.

De dreiging komt bij de vrouwen uit het oosten. Andrea Eskau en Dorothee Vieth kunnen als Duits duo roet in het eten van Laura de Vaan strooien. En dan hebben we de Poolse Monika Pudlis nog.

Andrea Eskau 



Andrea Eskau een klasse apart in het vrouwenhandbiken, klasse H4. De atlete is geboren in 1971. Ze beoefende eerder de wielersport en de triatlon. Door een val in 1998 belandde ze met rugletsel in een rolstoel. Maar Eskau zette haar sportieve carrière voort: eerst in het rolstoelbasketbal. Daarna koos ze voor de handbike. En voor de biatlon – skiën en schieten op de Winterspelen - waar ze ook succesvol acteert.

Eskau is de nummer 1 op de actuele UCI-ranglijst en verdedigt in Londen haar wegtitel van Beijing. Eskau is kandidaat-winnares in de wegrace en in de tijdrit. Ze kan klimmen, sprinten en tempo rijden.

Dorothee Vieth 



Dorothee Vieth is ondanks haar 51 jaar een te duchten tegenstander. Sinds 2002 handbiket deze vrouw die na een scooterongeluk in de rolstoel terecht kwam. Ook het monoskiën bekoort haar. De wereldkampioene handbiken op de weg uit 2011 (Roskilde) klimt minder goed dan Eskau, maar kan wel met haar landgenote onder een hoedje spelen en zo zelf voor winst gaan. Vieth kan tijdrijden en tempo rijden. Zij is met haar tweede plaats op de UCI-ranglijst een zekere podiumkandidate.

Monika Pudlis 



De Poolse Monika Pudlis (35 jaar) is vierde op de UCI-ranglijst en kan op een goede dag dus ook podium rijden.

Zie ook

31-08-2012
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws