Wedstrijden zijn leuk maar vermoeiend

Wedstrijden zijn leuk maar vermoeiend
Wedstrijden rijden is leuk, maar je wordt er heel erg moe van. Ik probeer me daarom niet te veel te laten afleiden van het grote doel: een koers winnen, en dan op het hoogtepunt direct stoppen. In Breda heb ik wel een keer gewonnen, maar dat kwam vooral doordat mijn enige tegenstrever lek reed op het moment dat hij me bijna inhaalde.

Toen ik onlangs mijn uitslagen op de site van de KNWU bekeek, schrok ik even. Ik heb volgens de site op 25 juli 2011 namelijk het beruchte criterium van Delden gewonnen en dat had niemand mij ooit verteld.  Toen ik de uitslag wat langer bestudeerde, viel me ook op dat ik voor een lid van de nationale selectie was geĆ«indigd. Dus ik moet toch nog talent hebben gehad in mijn jonge jaren.

De site van de KNWU is eigenlijk net zoiets als Facebook, ze liegen nooit en met die wetenschap had ik mijn handbike dus in 2011 al aan de wilgen kunnen hangen. Ik had tijd kunnen nemen om Spaans of schaken te leren, een topper te worden met domino, een kubus van Rubik binnen 30 seconden op te lossen of een modeltreinbaan door mijn huis aan te leggen. Ik denk dat ik binnenkort mijn trainingsuren maar ga gebruiken om een kubus binnen 30 seconden op te lossen.
Vincent Harte
17-12-2018
Columns van Vincent Harte
Koud?

Koud?
Wedstrijden zijn leuk maar vermoeiend

Wedstrijden zijn leuk maar vermoeiend