Vakantie en trainen met een smile

Vakantie en trainen met een smile
Er was eens... een plek in Europa, daar waar de tijd heeft stilgestaan. Waar natuur en mens met elkaar leven. Een plek waar je met je handbike elke dag een nieuwe uitdaging kunt aangaan... Het lijkt misschien een sprookje maar dat is het niet. Deze plek bestaat!
 
Aan de voet van de Pyreneeën, in het dorpje Ferrières, ligt een mooi aangepast vakantiehuis: De Gevonden Glimlach. Een prachtige plek onder aan de Soulor, de Aubisque en de Spandelles.De hellingen van deze bergen zijn met gemiddeld 7 à 8 procent best pittig. De wegen zijn goed met relatief weinig haarspeldbochten en opvallend weinig verkeer. Ideaal om te handbiken!
 
Het huis heeft een goede aangepaste slaapkamer op de begane grond, ruim genoeg voor twee rolstoelgebruikers. Het hele huis is geschikt voor acht personen. Er is een prachtige tuin waar de L'Ouzom (een rivier) langs stroomt.

Lees verder onder de afbeeldingen.
In de directe omgeving zijn talrijke beklimmingen met elk zijn eigen karakter en moeilijkheidsgraad. Dus wie de smaak te pakken heeft van het echte klimwerk kan hier zijn hart ophalen. Zo is de Soulor 1474 meter omhoog, en de Aubisque 1709 meter. Verder zijn er de iconische Tourmalet (2115 meter), de Hautacam (1560 meter) en Luz Ardiden (1720 meter).
 
Maar het mooiste van deze plek is misschien wel de rust! Wie na al het klimwerk wil ontspannen en tot rust wil komen is in De Gevonden Glimlach op de juiste plaats. Echt vakantie vieren en trainen met een smile ????
Alfred Reintjes
05-11-2019
Columns van Alfred Reintjes
Vakantie en trainen met een smile

Vakantie en trainen met een smile