Hij in de H5 en zij in de H4

Als man en vrouw liggend de berg op

Als man en vrouw liggend de berg op

Best bijzonder, een echtpaar dat meedoet aan de HandbikeBattle. Omdat voor Claudia en Remco Hamerlinck handbiken ‘ons ding’ is, trainen ze al maanden voor hun Grote Dag op 13 juni.

Claudia heeft MS en daardoor steeds minder beenkracht. Handbiken is dan een uitkomst. Remco is - net als Lance Armstrong - behandeld voor zaadbalkanker. Omdat hij patiënt is van het Jeroen Bosch ziekenhuis mocht hij ook lid worden van de Toll-Bridge Bikers, waar Claudia al bij zat. Dus hebben ze gezellig saampjes én met het team getraind.
 

Fanatiek

‘We zijn natuurlijk niet even sterk’, zegt Remco. ‘Ik rijd Claudia er zo uit. Daarom heb ik zelf veel op de Tacx en buiten getraind volgens een schema van Blixembosch. Maar samen recreatief biken gaat goed. Ik vind het leuk om haar zo fanatiek bezig te zien.’ Claudia vertelt glunderend over haar intensieve trainingsprogramma en vooral dat ze zoveel sterker is geworden. Dat kan niet iedere MS-patiënt haar nazeggen.


Perfecte sport

Het sportieve echtpaar deelt deze week een hotelkamer. Ook dat is bijzonder. Na de Battle zien ze elkaar pas terug bij de finish op de Ochsenalm. Remco wil daar binnen twee uur arriveren, al weet hij dat hij dat niet gaat redden. Claudia: ´Dit wordt een goede les voor Remco, omdat hij zijn doel onderweg zal moeten bijstellen.´ Zelf hoopt ze de finish binnen de vier uur te halen. Remco: ´Ik weet zeker dat ze er korter over doet. Claudia is nogal bescheiden.´

Bang voor het zwarte gat na de Battle zijn ze niet. Ze willen mee gaan doen aan handbikewedstrijden. ´Deze sport past perfect bij ons, dus waarom niet in wedstrijdverband. Daar kun je je grenzen pas echt verleggen.´
 

Naschrift

Twee dagen voor de Battle raakte Claudia bij een teamtraining ernstig geblesseerd. Daardoor kan ze donderdag niet starten. 'Claudia hoopt volgend jaar wel mee te kunnen doen', zegt Remco, die donderdag wel van start gaat.
 

Tekst en beeld www.handbiken.nl

11-06-2019
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws