Leuke NHC-wedstrijden in het hele land

Delden 24/7, Heerlen 28/7, NHC Steenwijk 1/8, Beverwijk 9/9, Roermond 16/9, Utrecht 23/9

 Delden 24/7,  Heerlen 28/7,  NHC Steenwijk 1/8, Beverwijk 9/9,  Roermond 16/9, Utrecht 23/9


Ben je een competitiebeest? Of houd je gewoon van uitdagingen? Tot de herfst kun je op zes plekken in het land meedoen aan een handbikewedstrijd. Schrijf je in, speld 'n nummer op en gassen maar!

De makkelijkste parkoersen vind je in Delden, Steenwijk en Roermond. Makkelijk omdat ze vlak zijn en een vijfsterren wegdek hebben. Uitdagender qua hoogtemeters zijn Heerlen, Beverwijk en Utrecht. Wie graag tussen enthousiast publiek rijdt moet naar Delden, Steenwijk (kopfoto) of Heerlen. Een NHC-wedstrijd duurt een uur. Lang genoeg om je krachten te testen met de tegenstand. Utrecht is de langste, je rijdt een hele marathon van 42,2 km. En in Roermond start de kortste NHC-wedstrijd - een tijdrit over 14 km.

Uniek gemixt

Iedereen met een vastframe handbike en een helm kan meedoen. Je moet je vooraf opgeven via www.mijnknwu.nl. Of met een mailtje naar de organisator - het adres vind je in de wedstrijdagenda. Het leukste van handbikewedstrijden in Nederland is dat alles tegelijk start. Rijp-groen, man-vrouw, jong-oud, topper-beginner. Die mix is uniek in de wielersport. Tijdens de wedstrijd haal je anderen in en word je zelf ingehaald. Je mag aansluiten bij snellere handbikers. Dat alles is erg leerzaam en stimuleert je om beter te gaan trainen. Kortom: een NHC-wedstrijd is een belevenis. En nog gezellig ook.


Wedstrijdagenda

Uitslagen

20-07-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws