Achter de schermen wordt hard gewerkt

Op naar het nieuwe seizoen 2020

Op naar het nieuwe seizoen 2020
Oktober is voor de meeste handbikers een rustmaand. Om even bij te komen, geestelijk en fysiek. Daarna begint de conditieopbouw met het oog op handbike-evenementen in het nieuwe kalenderjaar. En voor de meeste HandbikeBattleteams is oktober het begin van een spannend avontuur in Oostenrijk op 18 juni.
 

Kalender

Intussen zoemt het van de activiteiten bij organisatoren van evenementen. Want alles wat er in 2020 in Nederland wordt georganiseerd op handbikegebied moet ook gepland en voorbereid worden. Dat gebeurt altijd in het najaar en in de winter. Zo tekent zich langzamerhand al een eerste wedstrijdkalender af voor de Nationale Handbike Competitie 2020. Organisatoren in het land melden hun voorkeursdatum aan bij de KNWU, die ze verzamelt en - normaal gesproken - in januari publiceert. Diezelfde organisatoren hebben dan al overlegd met plaatselijke autoritieiten en sponsors, want ook lokaal moet alles op papier tijdig in kannen en kruiken zijn.
 

Tokio

2020 is een Paralympisch jaar. De trainers en coaches van de toppers en talenten voeren daarom extra diepgaande evaluatiegesprekken met hun pupillen. Begin september 2020 komen de beste Nederlandse en mondiale handbikers in actie in Japan, op een bergachtig parkoers bij Tokio. De voorafgaande trainingen en wedstrijden zullen helemaal in het teken staan van de Spelen. Of we hen daarom in Nederland vaker of juist minder aan het werk zien, is afwachten. Hoe dan ook, op de verse herinneringen aan het prachtige Wereldkampioenschap in Emmen kunnen de liefhebbers nog wel een tijdje teren. Over het WK gesproken, dat is van 4 tot 7 juni 2020 in Oostende (België).
 

Verbeterpunten

Om de kwaliteit van de NHC-wedstrijden in 2020 te verbeteren hebben alle deelnemers en organisatoren van 2019 een digitale enquête ontvangen van de KNWU. De commisie Para-cycling bestudeert binnenkort de uitkomsten en zal verbeterpunten vertalen naar de deelnemers, de jury en de organisatoren. Ook de wedstrijdkalender 2020 komt in de commissie nog ter sprake. Je ziet, niet alleen in de sportscholen, ook aan de vergadertafels wordt hard gewerkt aan een mooi Paralympisch sportjaar in Nederland.
21-10-2019
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws