NHC-Tijdrit in Roermond

Tijdrijden voor handbikers en/of meedoen aan een estafettetriatlon

Tijdrijden voor handbikers en/of meedoen aan een estafettetriatlon

Op zaterdag 16 september vindt van 10 uur in Roermond een NHC-tijdrit plaats over 14 km. Op zondag 17 september kun je als handbiker zelf een triatlon-team vormen met een loper en een zwemmer. Dat wordt een uniek weekendje Roermond!


Tijdrit

De Roermond City Triatlon wordt gehouden langs de oevers van de Maas. Het is een groot evenement met tal van onderdelen, waaronder de Wellspect Timetrial voor Paracycling (tandem, cycling, handbiken en tricycling) op 16 september. Voor handbikers telt deze tijdrit mee voor de NHC. Het tijdritparkoers van 14 km bestaat uit twee ronden van 7 km met twee keerpunten. Vorig jaar waren die keerpunten erg krap. Nu is de weg verbreed, zodat je met een handbike makkelijk kunt keren, verzekert organisator Jeroen van der Eerden. Wil je op 16/9 aan de NHC-tijdrit meedoen? Meld je dan aan via mijnknwu.

Estafette (team relay)

Op 17 september heb je als handbiker de kans om te starten in een lange of korte estafettetriatlon. Breng zelf vrienden of vriendinnen mee die goed kunnen zwemmen en/of hardlopen en vorm je eigen estafetteteam. Heb je geen teamgenoten dan kan de organisatie je aan een zwemmer en hardloper helpen. Bij de lange estafette - een standaard triatlon - handbike je 40 km. Bij de korte versie - een sprint triatlon - handbike je 20 km.

Wil je op 17/9 met je eigen triatlonteam starten in de estafette, meld je dan aan via https://roermondcitytriathlon.nl/wedstrijdinfo/sprint-en-od.


Foto's: Devin Hanegraaf


04-08-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws