De spanning stijgt

Over een kleine twee weken moet het voor de handbikers gebeuren. Op woensdag 5 september rijden Laura, Johan  en Jetze hun Paralympische tijdrit en op vrijdag 7 september start dit handbiketrio in de wegwedstrijd.

Spannend! Maar ik heb er alle vertrouwen in, want de voorbereiding is goed geweest. Laura is als mondiale topper in haar eentje goed voor twee medailles: een in de tijdrit en een in de wegwedstrijd. En ik weet dat de twee mannen ook een medaille kunnen veroveren - dat hebben ze bewezen in de laatste Wereldbekerwedstrijden. Drie medailles in totaal zou mooi zijn. Als daar een gouden bij zit dan wordt het helemaal fantastisch.

Over onze voorbereiding ben ik tevreden. We hebben de laatste tijd veel nadruk gelegd op snelheid en tempohardheid. Tijdens ons recente trainingskamp op Mallorca hebben we de puntjes op de i gezet. Vanaf zaterdag 25 augustus zit het hele team in Londen. Daar nemen we een week de tijd om het parkoers uit het hoofd te leren. We gaan de bochtentechniek perfectioneren. We gaan het tijdritparkoers analyseren. Dat zal de sporters veel vertrouwen geven. Daarnaast gaan we een super sfeer creƫren voor de sporters en de begeleiders. Alle pijntjes zullen letterlijk en figuurlijk worden weggemasseerd. En dan breekt voor iedereen het moment van de waarheid aan.

Na Londen ambieer ik in principe een nieuwe termijn als bondscoach. We hebben de laatste jaren in het aangepast wielrennen een stevige topsportstructuur ontwikkeld. Dat traject wil ik graag voortzetten, zodat de KNWU niet opnieuw moet beginnen bij de voorbereiding op Rio de Janeiro 2016. Maar goed, ik heb een prestatiecontract en dus zal ik afgerekend op de prestaties in Londen. Voor mij persoonlijk wordt het dus ook spannend.
Eelke van der Wal, KNWU-bondscoach aangepast wielrennen
25-08-2012
Eelke van der Wal: overzicht columns

De spanning stijgt

Een spannende tijd!

Gefeliciteerd