Ik heb er zin in!

Niek van den AdelGa ik het dan echt doen? Ben ik helemaal gek geworden? Zo’n kleine 6 maanden geleden lag ik nog op de operatietafel en deed mijn linker arm helemaal niks meer, boven op mijn dwarslaesie. Mijn gewicht is toegenomen tot 97 kilogram en bewegen deed zoveel pijn, dat er van armspieren niet heel veel over was. En nu ga ik een berg op fietsen? Waarom haal ik dit dan weer in mijn hoofd? Waarom moet ik ook altijd weer het uiterste proberen te behalen?

Dapper

Al deze gedachten spelen door mijn hoofd als ik net dapper heb toegezegd wel mee te willen doen aan de Handbike Battle 2013. Toch val ik met een glimlach in slaap, ergens vind ik het ook wel stoer van mezelf en ik vertel mezelf dat het allemaal wel gaat lukken. Al dromend neem ik haarspeldbocht naar haarspeldbocht. Ik zie mezelf door een hel gaan maar de finish komt dichterbij. De massaal toegestroomde pers, rondemissen en flessen spuitende champagne halen mij binnen als ik op mijn laatste krachten door het lint rijd…

Visualiseren

Dan word ik wakker, terug in de realiteit. Jammer, hier had ik nog wel even van willen genieten, maar het is nu tijd voor het echte werk. Getraind moet er worden. Afvallen, trainen en eindeloos visualiseren dat ik die berg wel op kom! De keuring verloopt niet geheel vlekkeloos, mijn bloeddruk is te hoog, gelukkig is dat na een weekje opgelost en the game is on! Dan nog een classificatie van Kees en alles is in kannen en kruiken

We zijn nu een aantal weken bezig. 2x fitness in de week en minimaal 3x thuis op de tacx, want ons koude kikkerlandje werkt nog niet echt mee. Ik merk dat ik sterker word, lichter en naarmate dat vordert neemt mijn vertrouwen in een goede afloop toe! Maar makkelijk gaat het me nog niet af. Ik kan niet wachten om eindelijk naar buiten te gaan. De horizon tegemoet, spannend eigenlijk nog zover weg alleen van huis, maar ook daar ga ik overheen komen. Ook die figuurlijke berg gaat beklommen worden.

Ik zal jullie de komende weken op de hoogte houden van mijn vorderingen en van al het reilen en zeilen omtrent de Battle! Ik heb er zin in! Jullie ook?
Tot snel!
23-03-2013
HandbikeBattle: overzicht columns

Het is altijd weer

Klein leed

Berglucht

Een beetje verslaafd

Niek komt zichzelf tegen

Ik heb er zin in!