HelioHeroes trainen voor de Battle

Voor de HandBikeBattle hebben we met de HelioHeroes ongeveer eens per 3 weken onze teamtraining met voor iedere handbiker een eigen buddy.

Zo hadden we zondag 13 maart een klimtraining vlakbij Rhenen op o.a. de glooiende Defensieweg. Helaas waren we mede door corona niet compleet. Dat neemt niet weg dat er echt getraind moest worden. De route was door de buddy's eerder verkend zodat we een perfecte HandBikeBattle-training hadden.

Wat een mooie omgeving is het daar! We begonnen de training met een paar spetters en nog best fris. Maar gelukkig brak na ongeveer 5 km de zon door en konden de jassen al snel uit.


De route was prachtig gelegen tussen mooie bossen en mossen, langs strak asfalt. Wat willen we nog meer? Het was flink klimmen, maar gelukkig ook afdalen met tussendoor vlak en vals plat. Na drie uur handbiken was het genoeg en hadden we ruim 30 kilometer met meer dan 340 hoogtemeters. Wat een onverwacht mooi resultaat. Samen lunchen en evalueren en daarna met een voldaan gevoel terug naar huis.

Tekst: Sandra Prins

17-03-2022
Overig nieuws

Tonneke's column

Professional

Kermisronde van Westerhoven op 28 mei

Alex Boogaars rijdt mee in zijn thuiswedstrijd

Het Pieterpad op armkracht

Een nieuwe uitdaging voor René Verleg

Al 33 jaar stimuleert Abel ten Hoorn revalidanten om te wheelen en handbiken

Abel & the Handbikers

Tonneke's column

Na de winterstop

Nederland en Vlaanderen

Wedstrijdkalender NHC 2022 grotendeels bekend