HelioHeroes trainen voor de Battle

Voor de HandBikeBattle hebben we met de HelioHeroes ongeveer eens per 3 weken onze teamtraining met voor iedere handbiker een eigen buddy.

Zo hadden we zondag 13 maart een klimtraining vlakbij Rhenen op o.a. de glooiende Defensieweg. Helaas waren we mede door corona niet compleet. Dat neemt niet weg dat er echt getraind moest worden. De route was door de buddy's eerder verkend zodat we een perfecte HandBikeBattle-training hadden.

Wat een mooie omgeving is het daar! We begonnen de training met een paar spetters en nog best fris. Maar gelukkig brak na ongeveer 5 km de zon door en konden de jassen al snel uit.


De route was prachtig gelegen tussen mooie bossen en mossen, langs strak asfalt. Wat willen we nog meer? Het was flink klimmen, maar gelukkig ook afdalen met tussendoor vlak en vals plat. Na drie uur handbiken was het genoeg en hadden we ruim 30 kilometer met meer dan 340 hoogtemeters. Wat een onverwacht mooi resultaat. Samen lunchen en evalueren en daarna met een voldaan gevoel terug naar huis.

Tekst: Sandra Prins

17-03-2022
Overig nieuws

Ronde van Drenthe - inclusief de VAM-berg

Toertocht van 25 of 47 km

Liefst 30 specifieke trainingsprogramma’s

Nederlandstalige trainings-app voor para-cycling
Tonneke's nieuwe scheuriezer

Hyggelig en heuvelig toeren in Noord-Jutland

Doe mee aan de Handbike Hygge 2023

Hoe Geert Schipper het werelduurrecord heroverde

Alles voor het goede gevoel

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)