Op 5 en 6 augustus in Venlo Neem je camper mee!

24 uur (hand)biken op de wielerbaan in Venlo? Dat kan.

24 uur (hand)biken op de wielerbaan in Venlo? Dat kan.

Op 5 en 6 augustus organiseert het Handbike Team Nettebiker voor de derde keer een bijzonder inclusief evenement voor handbikers en fietsers.

Van zaterdag 15.00 uur tot zondag 15.00 uur fietsen teams continu op de 800 meter baan van de Wieler- en skateomgeving Herungerberg in Venlo, Nederland. De grootte of het aantal deelnemers is aan de respectievelijke teams zelf.


Het enige belangrijke is dat er één lid van het team tegelijk op de baan is! De enige uitzondering is tijdens de coureurswissel, die op de binnenste 400 meter baan (pitlane) is. Het andere teamlid wacht daar en stuurt je met een high five de baan op. De in- en uitgang van de 400 meter naar de 800 meter baan is aan de overzijde van de kantine. (Je kunt ze zien op de onderstaande afbeelding.) Er wordt met de klok mee gereden. Je rijdt altijd aan de binnenkant van de 800 meter baan tenzij je de persoon voor je inhaalt. Je haalt dus altijd rechts in! Helmen zijn verplicht. Deze regels zijn essentieel voor de veiligheid.


De deelnemende teams kunnen ook letterlijk hun tenten (stacaravans) opzetten op de pitlane. In de donkere nacht verlichten schijnwerpers de 800 meter lange baan. Gedurende de hele tijd kunnen de atleten eten in de kantine in de pitlane. Naast de beperkte barrièrevrije toiletvoorzieningen van de inrichting, wordt een barrièrevrije toiletwagen opgesteld. Ook zijn er voldoende stopcontacten waar je je fietscomputer of mobiele telefoon kunt opladen.


Grenzen

Van elk team en zijn starters wordt een lijst gemaakt, waarin je de gereden kilometers invult na je tijd op de baan. Het aantal deelnemers in een team maakt niet uit. Er moet echter worden opgemerkt dat u zich zou kunnen vervelen als uw eigen team te groot wordt gemaakt. Maar ook dat men zichzelf niet moet overschatten!


Juist de pauzes zijn belangrijk bij dit evenement. Ze moeten ook dienen als uitwisseling tussen de atleten. Het is ook mogelijk om teams te mixen. Dus samen met fietsers zonder handicap.


Aan het einde van dit handbike-evenement is er geen klassement! Heel misschien krijg je tijdens die 24 uur het besef dat grenzen verlegt verleggen waartoe je je niet in staat voelde. Aanmeldingen en vragen beantwoorden we graag via stefan@nettebiker.com.


26-06-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws