Komt dat zien, komt dat zien!

Ook handbikers op de European Para Championships in Rotterdam

Ook handbikers op de European Para Championships in Rotterdam

Op 17, 18, 19 en 20 augustus kun je internationale  handbikers en andere para-renners in actie zien op het Europees Kampioenschap Para-cycling in Rotterdam. Nederland doet mee met een grote delegatie cyclingrenners, tandems en handbikers. Onder hen meerdere kersverse wereldkampioenen.


TT staat voor tijdrit en RR voor wegwedstrijd. Team Relay betekent estafette.

Donderdag 17 augustus

Donderdagavond 17 augustus om 19.30 uur start een Nederlands team in de gemengde estafette aan de Willemskade bij de Erasmusbrug. Daar zullen Mitch Valize (MH5), Chantal Haenen (WH5) en het jonge talent Tijs Hesen (H1/H2) de vaderlandse eer hoog houden in een race over hopelijk twee heats en de finale. In 2019 deed Nederland voor het laatst mee aan deze spectaculaire discipline, op het WK in Emmen.


Chantal Haenen

Vrijdag 18 en zondag 20 augustus

Op vrijdag, zaterdag en zondag verplaatst het handbike-circus zich naar het sportcomplex bij de Willem Alexander Baan bij Zevenhuizen, in noordwest Rotterdam. Hier ligt een vlak rondje van 5 kilometer om de roeibaan. Vrijdagmiddag is daar de tijdrit voor alle handbike-klassen m/v over 12 km. Zondag kun je daar de wegwedstrijden van de handbikers bijwonen - over 36 of 63 km. Alle para-cycling wedstrijden in Rotterdam zijn gratis toegankelijk.

Het hele programma voor para-cycling vindt je hier. De startlijsten staan hier.


16-08-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws