49e Marathon van Berlijn

René Verleg finisht glorieus onder de Brandenburger Tor

René Verleg finisht glorieus onder de Brandenburger Tor


Na verschillende pogingen was ik dit jaar ingeloot voor de legendarische Marathon van Berlijn. Mijn eerste marathon op de handbike, dus waarom dan niet meteen Berlijn?


Donderdag 21 september zijn we vroeg in de ochtend aangereden om alles rustig te kunnen voorbereiden. Bij aanmelding moest ik aangeven wat m’n beste tijd is, maar dat wordt moeilijk als je nog nooit een marathon hebt gereden. Dus m’n beste gemiddelde opgezocht en daarbij kwam ik uit op een tijd van 1 uur 45 minuten. Vrijdag kon ik m’n startbewijs gaan halen op het oude vliegveld van Berlijn. Toen we op het binnenterrein van het vliegveld kwamen, werd het duidelijk hoe groot dit evenement is. Wat een drukte was het daar!

203 handbikers

Ruim 45.000 lopers, inline skaters, wheelers en 203 Handbikers. Vrijdag en zaterdag rustig aan gedaan, de stad bezocht en naar Potsdam geweest.
Zondagochtend om 7:45 uur aanmelden en om 8:59 uur de start. Na ongeveer 5 km zat ik met twee anderen in een groepje, maar na 20 kilometer moest ik ze laten gaan. Vanaf dat moment heb ik m’n eigen race gereden tot aan de finishlijn onder de Brandenburger Tor. Mijn tijd was 1:37:43  - dat is een gemiddelde van 26,5 km per uur. Dus 8 minuten sneller dan gedacht. Als het erop aan komt dan kun je altijd meer....

Het enige smetje was de verf op de Brandenburger Tor die milieu-activisten erop gespoten hebben.
Maar al met al was een geweldige ervaring. En ik heb weer wat van m’n bucketlist afgevinkt!!


Door René Verleg

10-10-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws