Scheuriezer

Scheuriezer


Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een nieuwe handbike. Ik heb het geloof ik al eens een keer gezegd; het handbiken ging de laatste keren steeds moeizamer. Mijn brein wilde wel, maar mijn armen kwamen niet meer mee. Dus heb ik gekozen voor een elektrische ondersteuning. En ik blijf , tussen mijn oren, altijd nog dat kleine jongetje. Dus heb ik gekozen voor een off-road type fiets. Eentje die ook nog eens lekker hard gaat. En dat is net waar het bij mij mis gaat.


Geslacht

Tijdens de aflevering van dit scheuriezer door - laat ik hem Kees noemen - werd ik erop gewezen dat het rijden op deze bike toch wel enig aanpassingsvermogen vergt. En dat het ook verstandig zou zijn, voor gebruik, de gebruiksaanwijzing te lezen. Iedere vrouwelijke lezer weet dat het laatste er gewoon bij hoort. Maar iedere mannelijke lezer zal beamen dat het complete onzin is en dat zo’n gebruiksaanwijzing ergens onder in een laadje verdwijnt. En laat ik nou net tot dat laatste geslacht behoren.


Blits & snel

Dus werd de gebruiksaanwijzing bij thuiskomst in de hoek gesmeten en waren de goed bedoelde adviezen van Kees al weer lang, ergens in de loze ruimte tussen mijn oren, verloren gegaan. Het zonnetje scheen en ik vond het dus gelijk tijd om mijn snelle pakkie aan te trekken, inclusief blitse zonnebril en helm (dat dan weer wel). Lekker scheuren in de bossen met mijn verstand op nul. En vooral, de snelheid van mijn nieuwe bike eens flink uit proberen.


Flinke deuk

Lekker rondscheurend op de zanderige fietspaden kwam ik er al snel achter dat het lezen van de gebruiksaanwijzing niet geheel onverstandig zou zijn geweest. Dat het veranderen van de instellingen van de fiets onder het rijden ook niet erg slim is. Twee bomen en een diepe sloot ontwijkend kwam ik toch wel tot die ontdekking. Dan maar de snelheid van mijn scheuriezer uitproberen, de goede adviezen van Kees in de wind slaand. Lekker de wind door mijn schamele haardos laten waaien en de snelheid opvoerend. En het ging best lekker, totdat……. Ja, totdat ik diezelfde snelheid in de bocht iets te verkeerd inschatte, kantelde en hard op het asfalt terecht kwam. Naast een deuk in mijn nieuwe bike liep ik een flinke deuk op in mijn ego. De eerste deuk was nog wel te repareren, maar de deuk in mijn ego is blijvend. De volgende keer toch maar naar goedbedoelde adviezen luisteren en gebruiksaanwijzingen doornemen?

Tonneke
31-12-2022
Columns van Tonneke
Doel

Doel
Diesel

Diesel
Tolerantie

Tolerantie
Gespetter

Gespetter
Club

Club
Motivatie

Motivatie
Hoezo voorjaar?

Hoezo voorjaar?
Griep!

Griep!