Club

Het heeft eventjes geduurd tot er weer een nieuwe mededeling van mijn kant kwam met, voor u, zoveel nieuwswaarde. Dat kwam, hoe kan het ook anders, door de vakantieperiode. Deze vakantie heb ik dit jaar eens anders doorgebracht dan anders.


Normaal gesproken ga ik, samen met mijn vrouw, richting het zuiden om daar van de zon en de omgeving te genieten. Dan gaat mijn aankoppelbike mee en probeer ik daar de nodige kilometers te maken. Dit jaar was dat dus anders en ging de reis naar Denemarken. En nu gingen de aankoppel- en mijn elektrisch ondersteund scheuriezer mee.


Kopenhagen

De eerste week brachten we door in de omgeving van Kopenhagen. Daar reden we tochten door de prachtig glooiende omgeving van de Deense hoofdstad. We kwamen er, op pijnlijke wijze, achter dat zo’n aankoppelfiets aan je rolstoel toch niet helemaal geschikt is voor een ritje door het bos. En al helemaal niet als het ook nog eens heeft geregend. Muurvast kwam ik te zitten en het heeft mijn vrouw de nodige spierpijn bezorgd om mij weer vrij te krijgen. Gelukkig werd dit ruimschoots goedgemaakt door een fantastische rit door de Deense hoofdstad. Echt een aanrader


Triggerfinger

De tweede week bracht ik door met mijn handbikeclub. Tenminste, met een kleine afvaardiging. We zaten tezamen met dit bonte gezelschap niet al te ver van de kust. Het was dus ook niet gek dat er dan regelmatig richting het water werd gefietst. Want dat kan in Denemarken. Lekker scheuren over het strand. Dus reed onze club, getooid met allerlei bonte, voornamelijk Achterhoekse, vlaggen door de duinen en over de kustlijn. Zij met hun gewone handbikes en ik met mijn scheuriezer. Op dat scheuriezer van mij zit een wonderlijke knop dat er voor zorgde dat ik, vanuit stilstand, binnen no time op snelheid werd gekatapulteerd. Iets wat mij de bijnaam ‘Triggerfinger’ opleverde.


Meerwaarde

En ik moet eerlijk zeggen dat ik nog wel eens opzag tegen dit soort vakanties. Met een hele groep mensen van een divers pluimage een hele week doorbrengen. Maar ik heb ervaren dat dát doemdenken nergens voor nodig was. Het was ronduit gezellig. En we hebben prachtige tochten gereden op onze bike. Dus, heb je de gelegenheid, sluit je aan bij een club. Dit heeft zoveel meerwaarde. Naast dat je nog eens gemotiveerd wordt om te gaan handbiken, kom je ook nog eens lotgenoten tegen.

Tonneke
25-09-2023
Columns van Tonneke
Doel

Doel
Diesel

Diesel
Tolerantie

Tolerantie
Gespetter

Gespetter
Club

Club
Motivatie

Motivatie
Hoezo voorjaar?

Hoezo voorjaar?
Griep!

Griep!