Gespetter

Gespetter

Waarschijnlijk heb ik het ooit eens verteld, maar het is niet verkeerd om dat nog eens te doen. Ik heb een hekel aan regen en nattigheid. Dus de herfst is voor mij niet het mooiste seizoen. En dit jaar al helemaal niet!!


Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen hekel aan dat gespetter en aan het nat worden. Ik ben tenslotte niet van suiker. Maar waar ik vooral moeite mee heb is het schoonmaken van mijn handbike. Naast dat het door zijn omvang een onding is om ergens fatsoenlijk bereikbaar neer te zetten, zit het ook vol onmogelijke plekjes die je gewoonweg niet kúnt schoonmaken. Dus bij een dreigende bui gaat mijn zin om te handbiken al snel weg en blijf ik thuis.


Tacx

Nu heb ik geprobeerd om thuis te trainen. U weet wel, lekker droog en warm in de garage of onder het afdak. Met een, ik noem maar even de merknaam, Tacx. De garage is geen optie, die staat zo vol, daar kunnen de muizen hun kont nog niet keren. Dus wordt het trainen onder het afdak. Dat de handbike de complete uitgang verspert, nemen ik en mijn gezin maar op de koop toe. Maar het wil mij maar niet lukken om mijzelf te overtuigen om een uurtje te gaan trainen.


Film

Ik heb van alles geprobeerd. Een lekker muziekje in de oren of tijdens het biken een film kijken. Niets helpt. Na vijf minuten gaat mijn aandacht naar de tijd en tel ik de minuten en secondes af. In tegenstelling tot het echte leven kruipt de tijd voorbij en komt er maar geen einde aan de martelgang op de handbike. Dus ik ben daar mee gestopt en heb de Tacx ergens in de bomvolle garage verstopt.


Ondertussen tel ik op de kalender de dagen af totdat het weer voorjaar wordt. Hopelijk gaat dát wel snel!

Tonneke
22-11-2023
Columns van Tonneke
Doel

Doel
Diesel

Diesel
Tolerantie

Tolerantie
Gespetter

Gespetter
Club

Club
Motivatie

Motivatie
Hoezo voorjaar?

Hoezo voorjaar?
Griep!

Griep!