Hoezo voorjaar?

Het wil maar geen voorjaar worden en dat is niet goed voor mij. Niet goed voor mijn humeur en zeker niet goed voor mijn conditie.
U moet weten dat ik een echte “mooi weer-handbiker” ben. Ik heb er een, sorry voor het woord, tyfushekel aan om in de regen te rijden. Al helemaal niet als het dan ook nog hard waait en er af en toe een vlok natte sneeuw tussendoor dwarrelt. Deze lente is er dan ook één die straks niet in mijn jaaroverzicht op Strava terug te zien is.


Spierpijn

Jammer, want ik had mij voorgenomen mijn conditie weer op peil te brengen en de overtollige kilootjes er af te biken. En om nu met een Tacx onder ons afdak te gaan zitten trainen is ook niet zo mijn ding. Kilometers op dezelfde plek blijven staan en maar staren naar die troosteloze tuin, die óók aandacht nodig heeft. Nee, da’s niks voor mij. Ik wil de wind in mijn steeds minder weelderig wordende haardos voelen. Ik wil de natuur in en de vogeltjes horen fluiten. Ik wil ’s avonds wakker liggen van de spierpijn in mijn armen, omdat ik toch weer te ver ben gegaan. In plaats daarvan staat mijn handbike werkeloos in de schuur en verdoe ik mijn tijd met een beetje klooien met gewichten, in de hoop om toch nog wat grammetjes te verliezen en niet helemaal voor joker te zitten als ik met mijn clubje ga biken.


Popeye

Maar het gaat niet zoals ik gehoopt had. Armen als de spinazie etende Popeye krijg ik niet en de kilo’s blijven zitten waar ze zitten, rond mijn buik. Ooit heb ik geschreven dat ik het najaar zou moeten trotseren maar ook het voorjaar is voor mij een enorm obstakel, qua weer dan. Hopelijk worden de omstandigheden snel wat beter, zodat ik de handbike weer van stal kan halen en de lammetjes weer in de wei kan zien dartelen. Anders moet ik deze barre weersomstandigheden inderdaad maar eens trotseren en een regenpak aantrekken. Nú is dat voor mij nog een stap te ver. Ik steek wel een kaarsje op voor beter weer.

Tonneke
30-03-2023
Columns van Tonneke
Doel

Doel
Diesel

Diesel
Tolerantie

Tolerantie
Gespetter

Gespetter
Club

Club
Motivatie

Motivatie
Hoezo voorjaar?

Hoezo voorjaar?
Griep!

Griep!